Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Maria Wigbäck – TMF:s nya företagsrådgivare

Maria Wigbäck – TMF:s nya företagsrådgivare

Från början av februari är Maria Wigbäck TMF:s nya företagsrådgivare i Växjö. Hon kommer närmast från ProfilGruppen Extrusions AB i Åseda, men Maria har en bred bakgrund och har bland jobbat hos Willa Nordic samt gentemot en hel del trähusföretag.

Maria är född i Göteborg och uppvuxen i Varberg, men flyttade till Växjö 1995. Efter ekonomi- men även psykologistudier, inledde hon sin yrkesverksamma bana inom försäkringsbranschen – från kundtjänstmedarbetare till gruppchef – och arbetade i den lokala ledningsgruppen. Efter åtta år började hon arbeta inom konsultbranschen och fick på så sätt lära känna många företag och industrier i och runt omkring Småland, i synnerhet många trähusföretag.

Maria Wigbäck har t.ex. arbetat som HR-chef på Willa Nordic och även som interim HR-chef för ett pressgjuteri. Under dessa år utbildade hon sig även till personalstrateg i kombination med sitt arbete.

Och – vem är Maria Wigbäck om du skulle beskriva dig själv?

– Jag får ofta höra att jag är väldigt engagerad i det jag gör, tydlig och vänlig, samt att jag duktig på att bygga långsiktiga relationer. Utanför jobbet har jag mycket energi och tycker det är viktigt med balans i livet. Jag är bl a yogainstruktör.

Maria Wigbäck

Maria Wigbäck

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen