Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Hallå där! / Kunden hittar Hem
Sherwin-Williams

Kunden hittar Hem

design-classics-img22Med nya tankar om distribution tar sig Hem an världen. På Möbeldagen i november kommer grundaren Petrus Palmér att utveckla sina tankar om framtidens möbelindustri.

Vad kommer du att prata om på scenen?

– Främst om vad Hem är och hur vi resonerar kring varumärke, design och distribution.

Vad skiljer er från andra producenter?

– Vi säljer direkt till slutkund via internet och levererar snabbt till dem från lager i Europa och i USA. Det här är förstås inget som vi har kommit på, men vi är ganska ensamma om det i möbelbranschen. Vi siktade också direkt in oss på en global marknad i stället för att börja på hemmaplan – vi är ett nytt företag men ambitionen har alltid varit att bli stora.

Vad innebär det här för kunden?

– De får tillgång till möbler från begåvade designer och av högsta kvalitet till lägre priser än om vi hade gått genom en handlare.

Hur arbetar ni för att hitta formgivare?

– Vi letar efter designer som har en egen röd tråd och som vill utforska sin samtid.

– Vi vill fånga dem innan de blivit stora och etablerade för att de fortfarande ska våga chansa mer och komma med nya angreppssätt på design.


Är det en utmaning att inte ha fysiska butiker?

– Det är det inte. Vi jobbar för att synas i rätt sammanhang och associeras med rätt saker. Till exempel deltar vi sällan på mässor utan ser till att skapa egna event på stan i samband med mässorna där vi kan bygga upp vårt eget ekosystem och uttrycka oss som vi vill. Däremot har vi precis öppnat ett fantastiskt fint showroom i Vasaparken i Stockholm.

PETRUS PALMÉR

Gör: Grundare av och vd på möbelproducenten Hem, sitter i styrelsen för Design Sweden samt är medgrundare av klocktillverkaren Tid watches och ljudabsorberingsföretaget Baux. Var också med och startade designkollektivet Form Us With Love.

Aktuell: Ska tala om företaget Hems lösningar för affärssystem och distribution på Möbeldagen i Jönköping den 7 november.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen