Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Enorm maskinpark
på Trä & Teknik 2014

Enorm maskinpark
på Trä & Teknik 2014

Trä & Teknik laddar för sin 17:e upplaga. TMF har varit samarbetspartner de senaste upplagorna.

TMF

Robin Ljungar

– Branschens viktiga mötesplats, Trä och Teknik 2014, börjar ta form. Över 2 000 kvadratmeter maskinpark, inspirerande temadagar under Wood Fusion och massor av kringarrangemang borgar för en spännande mässvecka, säger Robin Ljungar, branschutveckling på TMF.

I vanlig ordning är robotisering och automation viktiga inslag. Tanken med Trä & Teknik är dock att förena teknik med form och design samt att skapa en mötesplats för träindustrin. Det sker inte minst genom Wood Fusion, mässans särskilda showroom, där industrin och den kreativa designvärlden skapar en innovativ mix.


AnnaSara Perslow

 Vad är Wood fusion? 

– Wood fusion handlar om det kreativa mötet mellan träindustrin och design. Vi vill visa hållbara och effektiva tillverkningsprocesser, berätta om vilken oerhört styrka och tillgång den svenska träindustrin är på så många olika plan, säger AnnaSara Perslow, projektledare för Wood Fusion samt marknadsansvarig för industrimässor på Svenska mässan.

Teman på Wood Fusion

2 september
Kompetensförsörjning.  Förlängning av temat på Industridagen. En plats där branschen och framtidens arbetskraft ska mötas.

3 september
Trä 2014. Arkitektur, bygg, design, material. Allt med fokus på råvaran trä.

4 september
Stora Produktionsdagen. Robotisering och automation.

5 september
Made in Sweden, men för vems skull? Tanken att knyta ihop säcken och konkretisera ett antal frågeställningar. Hur ska en stark blågul industri, som bygger det svenska välståndet i betydligt högre grad än såväl fordon som musik, få större uppmärksamhet och politisk respons? Hur kan vi lyfta fram branschen bättre för att alla  ska förstå hur viktig den är för svensk framtid. Och hur kan vi uppmuntra ungdomar att söka sig dit?

Trä & Teknik, 2–5 september, Svenska Mässan Göteborg.

Text: Cecilia Uhler

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen