Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Design intar city
Sherwin-Williams

Design intar city

Vecka 6 har blivit en Stockholmsvecka synonym med design men nu ställs siktet ännu högre. Inom några år vill man öka antalet besökare på Stockholm Furniture & Light Fair från 40 000 till 60 000 personer och göra staden ännu mer involverad. Projektchefen Cecilia Nyberg berättar om vägen till målet.

Cecilia Nyberg, projektchef Stockholm Furniture & Light Fair

Cecilia Nyberg, projektchef Stockholm Furniture & Light Fair

Stockholm Furniture & Light Fair är i dag en av Stockholmsmässans största och mest internationella mässor. I samband med mässan sker också Stockholm Design Week där hela staden involveras kring designkopplade aktiviteter.

Tillsammans skapar Stockholm Furniture & Light Fair och Stockholm Design Week världens största och ledande mötesplats för skandinavisk design.

– Den första designveckan genomfördes 2002, och i dag omfattar denna temavecka mer än 100 designrelaterade event som hålls på olika ställen runtom i staden. På dagarna sker nätverkande och affärer på mässan, på kvällarna fortsätter det med mer nätverkande, mingel och spännandeutställningar på stan, säger Cecilia Nyberg.

Ett långsiktigt samarbetsprojekt har inletts mellan SF&LF, TMF, Sveriges Arkitekter och Stockholms stad för att stärka och bredda mötesplatsen och öka antalet besökare på Stockholm Furniture & Light Fair .

– Vi hoppas kunna öka och stärka intresset för svensk och skandinavisk design både nationellt och internationellt, att skapa en större och bredare mötesplats i Stockholm för design som lyfter Sverige som designland, öka antalet besökare på mässan från 40.000 till 60.000 och göra veckan känd för alla – inte bara branschen utan även allmänheten. Man ska veta att det är designvecka i Stockholm vecka 6.

Ett sätt att lyckas med målen är att bredda begreppet design till att även innehålla arkitektur, mat, mode, musik och konst, i dag är de flesta aktiviteterna kopplade till möbler och belysning. Man vill också engagera Stockholms hotell, restauranger, varuhus, butiker, museer och gallerier så att även de har designrelaterade aktiviteter under veckan.

– Det ska märkas att det är designvecka. Och programmet kommer att utökas med utställningar, open houses, stadsvandringar och andra aktiviteter som är öppna för alla, i dag är de flesta aktiviteter kopplade till branschen, säger Cecilia Nyberg och avslöjar lite av vad som väntar i februari:

– Vi planerar även egna aktiviteter i staden tillsammans med olika aktörer, bland annat på Brunkebergstorg och i Kungsträdgården.

_MG_8768_kvall_05_140206_gk_Text Peder Edvinsson

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Trä och Möbelföretagen