Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Dansk vinnare i Sustainable Chairs
Stockholmsmässan

Dansk vinnare i Sustainable Chairs

I samband med FN:s klimatmöte COP24 i polska Katowice i början av december visades de fem finalisterna i den nordiska designtävlingen Sustainable Chairs upp i den nordiska paviljongen. Det var första gången som form och design tog plats på FN:s klimatmöten.

Slutlig vinnare – i kamp med bland annat Sveriges stol Petite (David Ericsson för Gärsnäs) – blev The Coastal Furniture av Nikolaj Thrane för TangForm, från Danmark. Det var klimatmötets deltagare som röstade fram den mest klimatsmarta stolen. Den svenska stolen Petite röstades fram bland tio svenska finalisterna i oktober, och i motiveringen lyftes bl a resurssnålheten fram, och att det är en ”miljömässigt och estetiskt långsiktigt hållbar stol, som håller minst lika lång tid som det tar för ett träd att växa upp. Den är skapad av en ung formgivare med framtiden för sig, och har redan gett avtryck i sin samtid.”

Den vinnande danska stolen kommer nu att visas på det danska designgalleriet Werck under ett år samt användas i Nordiska ministerrådets hållbarhetskommunikation.

GARSNéSPetiteDavidEricsson-2600900

Petite-stolar för Gärsnäs.

David Ericsson, Gärsnäs

David Ericsson, Gärsnäs

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen