Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Medarbetaren / Administratören som älskar administration

Administratören som älskar administration

”Många tror att administration är urtrist. Jag älskar administration och tycker om att strukturera saker och ting. Därför gillar jag mitt jobb”, säger Carina Gisler, administratör inom TMF:s Arbetsgivarstöd.

Hon började på Trä- och Möbelföregen 2012 och hade redan då med elva år på Grafiska Företagen en gedigen erfarenhet av att arbeta med medlemsorganisationer inom Svenskt Näringsliv.

CARINA GISLER Administratör inom TMF:s Arbetsgivarstöd Började på TMF: 2012 Bakgrund: Handels- och kontorsutbildning, administrativa jobb på Studiefrämjandet samt Grafiska Företagen Vilka tre kända personer skulle du vilja ha som sällskap på en tågresa? Skådespelaren Patrick Swayze, författaren Denise Rudberg och, ”för att han är så galen”, förre presidenten Donald Trump.

CARINA GISLER
Administratör inom TMF:s Arbetsgivarstöd
Började på TMF: 2012
Bakgrund: Handels- och kontorsutbildning, administrativa jobb på Studiefrämjandet samt Grafiska Företagen
Vilka tre kända personer skulle du vilja ha som sällskap på en tågresa? Skådespelaren Patrick Swayze, författaren Denise Rudberg och, ”för att han är så galen”, förre presidenten Donald Trump.

– Jag har varit väldigt länge på de jobb jag haft. Jag är nog en fegis på det sättet och byter verkligen inte i första taget, betonar Carina Gisler.

Den första anställningen efter studierna var som kursadministratör på Studiefrämjandet. Sedan kom hon till Grafiska Företagen.

Den administrativa banan stakades ut tidigt.

– På Danderyds Gymnasium gick jag på handels- och kontorsprogrammet och kompletterade med en eftergymnasial utbildning i marknadsföring och försäljning, berättar Carina Gisler.

Hon ser den ständiga omväxlingen som det bästa med att arbeta som administratör på TMF.

– Det händer något hela tiden. Ingen dag är den andra lik. Administration i ett nötskal är att ge stöd och service både externt och internt. Det handlar om att bistå våra medlemsföretag men också förhandlingschefen och förhandlarna, förklarar Carina Gisler.

Mycket av hennes arbetsdag styrs av mejl och telefonsamtal från företagen.

– Det kan gälla det mesta från att hjälpa till med inloggningsuppgifter för TMF:s webbplats till att ta emot anmälningar till kurser i arbetsmiljö, arbetsrätt, förhandlingsteknik eller något annat.

Carina Gisler svarar också för de ibland omfattande utskicken av exempelvis kursinbjudningar och information om förändringar av kollektivavtalen till de drygt 650 medlemsföretagen. Mycket påverkas förstås av var i avtalsperioden man befinner sig.

När Carina Gisler inte ägnar sig åt sina administrativa uppgifter på TMF står sönerna Alexander, 18 år, och Marcus, 16 år, i centrum.

– Att umgås med Alexander och Marcus betyder verkligen mycket för mig. Båda är idrottskillar och det ställer lite speciella krav, säger hon.

Alexander spelar innebandy, Marcus fotboll. Vardagskvällarna fylls av träning, helgerna av matcher. Carina Gisler är en mycket engagerad idrottsförälder.

– Jag skriker ofta och gärna på matcherna, men det är bara snälla saker, intygar hon.

För egen del tycker Carina Gisler allra bäst om att läsa.

– Det trivs jag med och har alltid gjort. Jag läser det mesta. Det kan vara romaner, feelgood eller memoarer. Människoöden är fascinerande.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen