Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv / Spaningen / 6 läckra möbler för möten

6 läckra möbler för möten

De ska vara snygga, sköna, flexibla och funktionella. Och helst så ska de sticka ut och väcka nyfikenhet. Vi talar inte om vilka möbler som helst, utan om mötesmöblerna. Stolarna, sofforna, bänkarna och borden som vi samlas kring. Vi har span på sex läckra skapelser som är mer än godis för ögat.
Kamón

1) Klassisk elegans

Kamón, Karl Andersson och söner
Fåtölj, soffa och bänk. I flera olika längder. Säg den plats som inte blir helt fantastisk av denna läckerbit. Bonus för vetgiriga: Den ritades av Moni Beuchel när hon gick andra året på Konstfack.
Reform

2) Prydliga pusselbitar

Reform, Johanson Design
Snygg och smart. Vem vill inte vara det? Det är i alla fall precis vad Refom är. Formgivaren Alexander Lervik utgick från ”maximal flexibilitet” och säger att han inspirerats av bilindustrin. Tut-tut, nu kör vi möte!
Meet

3) Inga skräpmöten

Meet, Abstracta
Papperskorg och stol i ett. Hur många exempel har vi sett på det? Definitivt för få. Meet är ettlysande exempel på när funktion och design rullar hand i hand.
Swing table

4) Som på tivoli

Swing table, Duffy London
Det här är så nära slänggunga man kan komma utan att lämna konferensrummet. Att mötas under dessa premisser är en barnlek. Och på tal om barnlek – att dammsuga har aldrig varit enklare.

Flip and fold

5) Kräver sin plats

Flip and fold, Scandinavian Business Seating
Den här pjäsen är inget man stuvar undan i någon vrå. Den kräver sin plats och skäms inte en sekund för sig. Och varför skulle den det? Try it and you’ll like it.
Le mur

6) Modern mur

Le Mur, Materia
Le Mur är mer ett sittlandskap än något annat. Den kan vara rund, svängd och rak. Den kan avskärma och inkludera. Allt på en och samma gång. Det är upp till dig hur du vill bygga din mur.

Text: Kristofer Sandberg

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen